Υπηρεσίες

(i)

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Ζιάγκου προσφέρει ατομική ψυχοθεραπεία σε άτομα που υποφέρουν από φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές και δυσκολίες επικοινωνίας στις σχέσεις τους.

Οι ατομικές συνεδρίες γίνονται δια ζώσης ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (viber, zoom, messenger) κατόπιν συνεννόησης.

Οι διαδικτυακές συνεδρίες είναι επίσης βοηθητικές για Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και οι οποίοι αξιοποιούν αυτό τον τρόπο αφενός για να αποφύγουν τον μεγάλο χρόνο αναμονής για ψυχοθεραπεία στο εξωτερικό και το αυξημένο κόστος της θεραπείας συγκριτικά με το αντίστοιχο κόστος στην Ελλάδα και αφετέρου η θεραπεία γίνεται στην μητρική τους γλώσσα.

Επίσης οι συνεδρίες μπορούν να είναι στην γερμανική και στην αγγλική γλώσσα καθώς η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Ζιάγκου έχει σπουδάσει σε γερμανικό Παν/ μιο και κατέχει άριστα την γερμανική και την αγγλική γλώσσα.

Οι μέθοδοι στους οποίους βασίζεται η ατομική θεραπεία, επιλέγονται ανάλογα με το πρόβλημα που απασχολεί τον εκάστοτε θεραπευόμενο. Στην πρώτη συνεδρία ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία κατά την οποία ορίζεται το πρόβλημα και η ανάγκη του θεραπευόμενου και κατόπιν γίνεται μια πρώτη εκτίμηση της συχνότητας των συναντήσεων και της διάρκειας της θεραπείας.

(ii)

Σεμινάρια και Εργαστήρια για γονείς

Η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Ζιάγκου οργανώνει και συντονίζει ομάδες και σεμινάρια για γονείς.

Ο βιωματικός χαρακτήρας αυτών των σεμιναρίων βοηθά τους γονείς στην καλύτερη κατανόηση του ρόλου τους και στην βαθύτερη και ουσιαστικότερη σύνδεση με τα παιδιά τους.Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, καθώς οι ανάγκες τόσο των γονιών όσο και των παιδιών μεταβάλλονται σε ένα διαρκώς αβέβαιο και ασταθές εξωτερικό περιβάλλον.

Τα σεμινάρια ολοκληρώνονται σε κύκλους εβδομαδιαίων συναντήσεων ή σε αυτοτελή εργαστήρια σε σχολεία και σε δομές οργανωμένες από την τοπική κοινωνία.

(ii)

Συμβουλευτική σε μεικτές οικογένειες

Οι μεικτές οικογένειες που προκύπτουν κυρίως από τα διαζύγια ή την χηρεία αποτελούν πλέον μια συχνή μορφή της οικογενειακής ζωής.

Η συγκεκριμένη δομή της οικογένειας προκύπτει όταν και οι δυο σύντροφοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια κοινή ζωή μαζί με τα παιδιά τους από τις προηγούμενες σχέσεις τους. Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών θα είναι μέλη μιας μεικτής οικογένειας, πριν από την ενηλικίωσή τους. Η σύγχρονη μορφή της ευρείας οικογένειας επεκτείνει τα όρια της για να συμπεριλάβει τις δυναμικές και τις αλληλεπιδράσεις πολλών οικογενειών που συνδέθηκαν μεταξύ τους μέσω των νομιμοποιημένων ή άτυπων συμβιώσεων.

Οι μεικτές οικογένειες αποτελούν τις πολυπρόσωπες και περίπλοκες οικογένειες της μεταμοντέρνας εποχής. Στις οικογένειες αυτές οι συναισθηματικοί δεσμοί και η επικοινωνία είναι κεντρικοί ρυθμιστικοί μηχανισμοί που εξασφαλίζουν την ικανοποίηση των αναγκών των μελών τους, όποια μορφή και αν πάρει η συμβίωση.
Πόσο εύκολο είναι όμως να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τα υποδεχτούν οι μεικτές οικογένειες όλη την πολυπλοκότητα, τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα που εισάγουν τα μέλη τους, παιδιά και ενήλικες; Η συμβουλευτική είναι ένας τρόπος να διασφαλιστεί το πλαίσιο για την λειτουργική συνύπαρξη και αλληλοστήριξη όλων των μελών που απαρτίζουν την διευρυμένη μεικτή οικογένεια.